تلویزیون دیجیتال

هر آنچه که نیاز است در مورد شبکه های دیجیتال بدانید

تلویزیون دیجیتال

هر آنچه که نیاز است در مورد شبکه های دیجیتال بدانید


معرفی مدیر کل جدید صدا و سیمای مرکز کرمان *** علی ضیاء،شب یلدا روی آنتن می رود؟
درباره وبلاگ

هر آنچه که نیاز است در مورد شبکه های دیجیتال بدانید...

آخرین خبرهای رادیو و تلویزیون
پخش زنده شبکه های سیما

نکاتی برای خرید گیرنده های دیجیتال

رحیم | شنبه, ۳ مرداد ۱۳۹۴، ۰۱:۰۱ ب.ظ

برندهای موجود در بازار گیرنده های دیجیتال:

برندهای فراسو، ایکس ویژن، دنای، مارشال، شاتل تک، سیم ویو، سما، انرژی سیستم، دیجی باکس، ویونا و... از برندهای شناخته شده در بازار گیرنده های دیجیتال است که بسته به برند و قابلیت های فنی که دارند با قیمت های گوناگونی بین ۸۰ تا ۱۳۰ هزار تومان و حتی بیشتر به بازار عرضه می شوند.

برندهای ایرانی در این زمینه موفقیت بیشتری دارند تا برندهای وارداتی که اکثرا چینی هستند.

به گفته فعالان بازار اکثر محصولات این برندها از لحاظ قابلیت های فنی در یک حد بوده و از لحاظ قیمت نیز تقریبا در یک رده قیمتی هستند. اما برخی از این دستگاه ها امکاناتی نظیر قابلیت ضبط برنامه های تلویزیونی با کیفیت HD، قابلیت پخش برنامه های تلویزیونی با کیفیت بالا، تجهیز به خروجی و ورودی های خاص و… دارند که دیگر دستگاه ها فاقد این ویژگی ها هستند. به طور کلی گیرنده های دیجیتال در نوع عملکرد با هم هیچ تفاوتی ندارند و تنها تفاوت آنها نوع امکانات به کار رفته در آنها است که بسته به نوع امکاناتشان قیمت شان هم متفاوت خواهد بود.

پس نباید فکر کنید گیرنده ای که گران تر است حتما گیرندگی اش هم بهتر است.همچنین توجه داشته باشید که دستگاهی که خریداری می کنید مورد تایید نماینده سازمان صدا و سیما (تکتا) باشد؛ زیرا فقط دستگاه های مورد تایید در صورت تغییر در سیستم پخش می توانند تغییرات را پشتیبانی کنند. دستگاه های مورد تایید این سازمان به هولوگرام مخصوص تکتا مزین هستند.

بودجه را مشخص کنید:

مانند خرید هر وسیله دیگری هنگام خرید گیرنده های دیجیتال نیز باید بودجه را برای خرید مشخص کنیم. زیرا چنین اقدامی از اتلاف وقت هنگام انتخاب کالا جلوگیری می کند.

در مورد پورت های خروجی وسواس به خرج دهید:

تصاویر دریافتی از فرستنده های تلویزیون دیجیتال در ایران کیفیت تصویر و ابعاد تصویری مشابه تصاویر DVD استاندارد دارند. این تصاویر به بهترین شکل ممکن می توانند توسط کابل های کامپوزیت و کامپوننت در تلویزیون های معمولی و کابل کامپوننت (YPbPr) در تلویزیون های LCD و LED انتقال داده شوند. در نتیجه تصاویر دریافتی شما از شبکه های تلویزیونی شفافیت و وضوح بیشتری نسبت به تصاویر آنالوگ معمولی دارند. در انتقال تصاویر شبکه های تلویزیونی بین استفاده از کابل HDMI یا کامپوننت تفاوت محسوسی وجود ندارد.کابل HDMI ظرفیت بسیار بالاتری در انتقال اطلاعات نسبت به کابل های معمولی دارد. در نتیجه هنگام مشاهده تصاویر HD با استفاده از پخش کننده مولتی مدیای موجود در دستگاه، تفاوت کیفیت، بین کابل HDMI و دیگر کابل ها به شدت قابل توجه است.

توجه به ویژگی های سخت افزاری اهمیت دارد:

شاید تصور کنید هنگام خرید یک گیرنده دیجیتال، توجه به ویژگی های سخت افزاری مانند حجم حافظه و… اهمیتی نداشته باشد.اما این تصوری اشتباه است. برای انتخاب یک گیرنده دیجیتال باید سخت افزار آن را در اولویت قرار داد.به طور کلی مهم ترین بخش در یک دستگاه گیرنده دیجیتال مادربرد و پاور دستگاه است که در برخی از دستگاه ها این دو بخش در کنار هم و روی یک بورد و در برخی دیگر از هم جدا هستند.

اما این دو قسمت بهتر است از هم جدا باشد؛ چون در صورتی که مشکلی برای پاور دستگاه شما پیش بیاید دیگر مادربرد شما نمی سوزد و فقط هزینه یک پاور را باید بپردازید.این را هم بگوییم که در مادربرد قطعاتی که کار های پردازش را انجام می دهند (تیونر، چیپ پردازنده، رم، قطعات الکترونیکی و…) وجود دارد. تیونر و رم دو قطعه عمومی هستند و چیپ قطعه اصلی است که همه کار های پردازش تصویر را انجام می دهد. این را هم بگوییم که کیفیت تصویر خروجی به صورت جدی به آن وابسته است.

تیونر دستگاه هم مسوولیت پردازش اولیه تصویر را به عهده دارد. رم یکی دیگر از قطعات مهم یک دستگاه گیرنده دیجیتال است که در بارگذاری تصویر و سرعت پردازش دستگاه تاثیر زیادی دارد. بنابراین هرچه مقدار حافظه رم دستگاه شما زیاد باشد به مراتب تصویر با سرعت و کیفیت بالاتری پردازش می شود. یکی دیگر از مزایای بالا بودن رم تسریع در کدگشایی تصاویر و تله تکس است و باعث می شود شما بدون نیاز به کدگشایی از تله تکس لذت ببرید.

 

 

 
بدانید که طراحی و نوع آنتن در دریافت شبکه های دیجیتال موثر است:

طراحی و نحوه قرارگیری آنتن و نوع آنتن در میزان کیفیت تصویر و تعداد شبکه های قابل ارائه توسط دستگاه نقش دارد. برای دریافت سیگنال های تلویزیون دیجیتال، آنتن مورد استفاده باید به گونه ای طراحی شده باشد که بتواند هر دو کانال UHF و VHF را دریافت کند. این آنتن باید به سمت ایستگاه فرستنده قرار گیرد. استفاده از کابل های آنتن با مقدار اهم پایین (۷۵ اهم یا ۵۰ اهم)، استفاده از کوتاه ترین مسیر ممکن برای استفاده از کابل و استفاده از کابل یکپارچه، بهترین کیفیت دریافت تصویر را تضمین می کند.

 

 

 
گیرنده ای خریداری کنید که اکثر فرمت ها را پشتیبانی کند:

یک گیرنده دیجیتال باید از فرمت های تصویری، صوتی، عکس پشتیبانی کند. فرمت های تصویری شامل avi، mkv، mp۴، mov، wmv، mtsو…. است و فرمت های صوتی نیز شامل wav,aac,wma,mp۳ می شود. فرمت های قابل پشتیبانی عکس نیز معمولا در گیرنده های دیجیتال تلویزیون png,bmp,jpg است.

 

 

 
گارانتی را فراموش نکنید:

به گارانتی و خدمات پس از فروش دستگاه توجه کنید و سعی کنید دستگاهی را خریداری کنید که شرکت معتبری در زمینه ارائه خدمات پس از فروش از دستگاه حمایت کند. دستگاه های گیرنده دیجیتال ساختار چندان پیچیده ای ندارند. به همین دلیل شاید تصور کنید که دچار بروز مشکل نشده یا در صورت بروز ایراد در دستگاه قابلیت تعمیر ندارند. اما این تصوری اشتباه است. پس سعی کنید یک دستگاه با خدمات پس از فروش معتبر خریداری کنید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی